Kan kryptovaluta være en grønn teknologi?

Kan kryptovaluta vaere en gronn teknologi 820x360 - Kan kryptovaluta være en grønn teknologi?

Kryptovaluta har enkelte fordeler over vanlig valuta, for eksempel at den er en digital valuta, ikke fysiske penger. Det er dessverre også slik at produksjon av kryptovaluta kan kreve mye strøm og datakapasitet, som ikke er bærekraftig. Men det er mulig å gjøre valutaen grønnere ved å bruke fornybar energi i produksjonen.

Bærekraftig produksjon

Kan kryptovaluta vaere en gronn teknologi 2 - Kan kryptovaluta være en grønn teknologi?

Det er ikke alltid produksjon av kryptovaluta er like populært. I Kina har myndighetene vært kritiske, med begrunnelsen at denne produksjonen fører til økte strømpriser. For å gjøre produksjonen mer bærekraftig, bør kanskje selskapene som driver med kryptovaluta produsere sin egen strøm.

Det er fullt mulig for både bedrifter og enkeltpersoner å investere i for eksempel solceller. Da vil kryptovalutaen plutselig bli mer miljøvennlig, og dersom solcellene tilhører selskapet som produserer valutaten, vil dette heller ikke påvirke strømprisen for andre.

Hvis kryptovaluta virker spennende, kan du lese mer om det på Nettavisen NA Kryptovaluta, for hvis du selv lager din egen strøm, kan dette være en spennende måte å bruke overskuddsstrømmen din.

Har kryptovaluta en framtid?

Kan kryptovaluta vaere en gronn teknologi 1 - Kan kryptovaluta være en grønn teknologi?

Det har blitt lansert mange typer kryptovaluta gjennom årene, og ikke alle har blitt en suksess. Hvis du vil satse på produksjon av egen kryptovaluta, bør du derfor lese deg grundig opp om dette, og velge en valuta som har framtiden for seg. Jo mer du vet om den aktuelle valutaen, desto lettere blir det å tjene penger på den.

Har du egne solceller, kan produksjon av kryptovaluta kanskje hjelpe deg med å betale ned investeringen du har gjort. Bruker du egenprodusert strøm, er det jo du som bestemmer hva strømmen skal brukes til. Bruk av fornybar energi vil i hvert fall gjøre kryptovaluta mye grønnere.